recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování okurek >> Okurkový salát s cibulí

Okurkový salát s cibulí

Suroviny na okurkový salát s cibulí:
75 % velkých okurek
25 % cibule
Koření a přísady (dávka pro litrovou sklenici): snítka kopru, kolečko mrkve, ½ lžičky hořčičných semínek, 1 bobkový list, 3 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření
Nálev: na 1 l vody 0,3 – 0,35 l 8 % octa, 25 g soli, 100 g krystalového cukru

Příprava okurkového salátu s cibulí:
Okurky dobře omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Smícháme s cibulí, kterou rovněž oloupeme a nakrájíme na kolečka a vložíme do zavařovacích sklenic. Směs proložíme kořením, mrkví a koprem, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme víčky, vložíme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme.
Doba sterilace ve sklenicích:
zahřátí na 90 stupňů…………………………­…....20 minut
sterilace při 90 stupních: sklenice 0,7 – 0,9 l ……25 minut, sklenice 0,5 l……20 minut
Po ukončení sterilace sklenice hned vyndáme z hrnce.

Tagy: sterilovaná zelenina, sladkokyselý nálev, nakládání zeleniny, konzervování zeleniny, konzervování okurek, použití okurek