recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Omáčky >> Bešamelová omáčka

Bešamelová omáčka

Suroviny na přípravu bešamelové omáčky:
600 ml mléka
50 g másla
50 g hladké mouky
1/2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
bílý pepř
sůl

Příprava bešamelové omáčky:
Máslo rozehřejeme, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Potom postupně přiléváme mléko (stále mícháme), tak aby se nevytvořily žmolky. Povaříme na mírném ohni ještě asi 10 – 15 minut. Ke konci osolíme, dochutíme muškátovým oříškem a bílým pepřem.
Pokud se nám v bešamelové omáčce přece jen vytvoří žmolky, můžeme jí přecedit.
Bešamelová omáčka je základ k přípravě mnoha dalších omáček nebo se používá například při přípravě lasagní.

Tagy: příprava bešamelu, jak se dělá bešamel, bešamel recept, základ k přípravě omáček, recepty omáčky