Rajská omáčka
Suroviny na přípravu rajské omáčky:
1/2 kg rajčat nebo 120 g rajského protlaku
40 g másla
50 g hladké mouky
vývar z masa, kostí nebo masoxu
kousek cibule
cukr
ocet
citrón
nové koření
celý pepř
bobkový list
celá skořice
tymián
sůl
Příprava rajské omáčky:
Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme moukou, osmažíme
dosvětla, zalijeme vývarem, dobře rozmícháme a přivedeme k varu. Potom
přidáme pokrájená rajčata nebo rajský protlak, sůl, cukr, koření a
2 kolečka citrónu. Vaříme za častého míchání nejméně 20 minut.
Nakonec rajskou omáčku přecedíme, dochutíme a ještě krátce
povaříme.
Tagy: recepty na omáčky, omáčky k masu, rajčatová omáčka, omáčka z rajčat, omáčka z rajského protlaku