Koprová omáčka
Suroviny na přípravu koprové omáčky:
300 ml mléka
100 ml smetany
60 g hladké mouky
kopr
vývar z kostí nebo masoxu
ocet
cukr
sůl
Příprava koprové omáčky:
V části studeného mléka rozšleháme mouku, nalijeme ji do vařícího
mléka a za stálého míchání vaříme asi 20 minut. Podle potřeby omáčku
zředíme vývarem a přelijeme smetanou. Kopr opláchneme, nadrobno
pokrájíme, svaříme se dvěma lžičkami octa a lžící vody, přidáme
s máslem do omáčky a dochutíme solí a cukrem.
Podáváme s vařeným hovězím masem nebo vařenými vejci. Jako příloha se
hodí houskový knedlík nebo vařené brambory.
Tagy: použití kopru, omáčky k masu, omáčka s koprem, recepty na omáčky