recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Omáčky >> Koprová omáčka

Koprová omáčka

Suroviny na přípravu koprové omáčky:
300 ml mléka
100 ml smetany
60 g hladké mouky
kopr
vývar z kostí nebo masoxu
ocet
cukr
sůl

Příprava koprové omáčky:
V části studeného mléka rozšleháme mouku, nalijeme ji do vařícího mléka a za stálého míchání vaříme asi 20 minut. Podle potřeby omáčku zředíme vývarem a přelijeme smetanou. Kopr opláchneme, nadrobno pokrájíme, svaříme se dvěma lžičkami octa a lžící vody, přidáme s máslem do omáčky a dochutíme solí a cukrem.
Podáváme s vařeným hovězím masem nebo vařenými vejci. Jako příloha se hodí houskový knedlík nebo vařené brambory.

Tagy: použití kopru, omáčky k masu, omáčka s koprem, recepty na omáčky