Česneková omáčka
Suroviny na přípravu česnekové omáčky:
40 g másla nebo rostlinného tuku
60 g cibule
4 – 6 stroužků česneku
60 g hladké mouky
300 ml mléka
sůl
Příprava česnekové omáčky:
Do kastrolu s rozpuštěným tukem vsypeme nadrobno pokrájenou cibuli a
necháme jí jen zpěnit, aby zůstala světlá. Přisypeme mouku, přidáme
část prolisovaného česneku a za stálého míchání opražíme dorůžova.
Potom zředíme vývarem z masa či kostí nebo z masoxu, dobře rozmícháme
a povaříme. Povařenou omáčku přecedíme, přidáme zbytek prolisovaného
česneku, mléko, osolíme a necháme přejít varem. Česnekovou omáčku
podáváme nejčastěji s vařeným hovězím nebo vepřovým masem.
Tagy: recepty na omáčky, omáčky k masu