recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Omáčky >> Česneková omáčka

Česneková omáčka

Suroviny na přípravu česnekové omáčky:
40 g másla nebo rostlinného tuku
60 g cibule
4 – 6 stroužků česneku
60 g hladké mouky
300 ml mléka
sůl

Příprava česnekové omáčky:
Do kastrolu s rozpuštěným tukem vsypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme jí jen zpěnit, aby zůstala světlá. Přisypeme mouku, přidáme část prolisovaného česneku a za stálého míchání opražíme dorůžova. Potom zředíme vývarem z masa či kostí nebo z masoxu, dobře rozmícháme a povaříme. Povařenou omáčku přecedíme, přidáme zbytek prolisovaného česneku, mléko, osolíme a necháme přejít varem. Česnekovou omáčku podáváme nejčastěji s vařeným hovězím nebo vepřovým masem.

Tagy: recepty na omáčky, omáčky k masu