Morkové knedlíčky
Suroviny na morkové knedlíčky:
50 g morku
1 houska
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce strouhanky
asi 2 lžíce mléka
mletý pepř
sůl
podle chuti česnek, majoránka,
muškátový květ
Příprava morkových knedlíčků:
Housku pokrájíme na kostičky a smočíme jí v mléce s rozšlehaným
žloutkem. Vmícháme rozsekaný morek, strouhanku, mouku, pepř, sůl (utřený
česnek, majoránku, muškátový květ) a nakonec přidáme ušlehaný sníh
z bílku. Tvarujeme malé knedlíčky, zaváříme je do vařící polévky a
vaříme asi 4 minuty.
Tagy: zavářky do polévek, příprava morkových knedlíčků, knedlíčky z morku, knedlíčky do polévky, vložky do polévek