recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Polévkové zavářky >> Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Suroviny na játrové knedlíčky:
150 g hovězích nebo vepřových jater
2 rohlíky
1 vejce
1 malá cibule 1 stroužek česneku
1 lžíce strouhanky
mléko
sůl
mletý pepř
majoránka
zelená petrželka

Příprava játrových knedlíčků:
Játra odblaníme a umeleme na masovém strojku spolu s cibulí, česnekem a houskou, kterou jsme předem pokrájeli a namočili v mléce. Do směsi přidáme vejce, podle potřeby strouhanku, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou a můžeme přidat i petrželku. Směs dobře promícháme a tvoříme malé knedlíčky nebo noky, které zaváříme do polévky. Vaříme asi 3 – 4 minuty, pak jeden knedlíček vyjmeme, rozkrojíme a přesvědčíme se je-li dostatečně uvařený.

Tagy: zavářky do polévek, příprava játrových knedlíčků, knedlíčky z jater, knedlíčky do polévky, vložky do polévek