Játrové knedlíčky
Suroviny na játrové knedlíčky:
150 g hovězích nebo vepřových jater
2 rohlíky
1 vejce
1 malá cibule 1 stroužek česneku
1 lžíce strouhanky
mléko
sůl
mletý pepř
majoránka
zelená petrželka
Příprava játrových knedlíčků:
Játra odblaníme a umeleme na masovém strojku spolu s cibulí, česnekem a
houskou, kterou jsme předem pokrájeli a namočili v mléce. Do směsi
přidáme vejce, podle potřeby strouhanku, osolíme, opepříme, okořeníme
majoránkou a můžeme přidat i petrželku. Směs dobře promícháme a
tvoříme malé knedlíčky nebo noky, které zaváříme do polévky. Vaříme
asi 3 – 4 minuty, pak jeden knedlíček vyjmeme, rozkrojíme a
přesvědčíme se je-li dostatečně uvařený.
Tagy: zavářky do polévek, příprava játrových knedlíčků, knedlíčky z jater, knedlíčky do polévky, vložky do polévek