recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Polévkové zavářky >> Odpalované noky

Odpalované noky

Suroviny na odpalované noky:
100 ml mléka
40 g másla
80 g hrubé mouky nebo krupice
1 vejce
muškátový květ
sůl

Příprava odpalovaných noků:
Do mléka přidáme sůl, máslo, muškátový květ a přivedeme k varu. Do vroucího mléka sypeme za stálého míchání mouku nebo krupici a mícháme, až se vytvoří hladké těsto, které se nelepí na vařečku. Do zchladlého těsta vmícháme vejce. Z hladkého těsta vykrajujeme lžičkou malé noky, které zaváříme do vroucí osolené vody. Noky vaříme asi 5 minut a potom je vyndáme a propláchneme studenou vodou. Podáváme je v horkém hovězím vývaru, nebo je můžeme zavařit rovnou do polévky, ale vývar nezůstane čirý. Noky můžeme také usmažit v oleji a po odkapání vložit do polévky na talířích.

Tagy: zavářky do polévek, nočky do polévky, příprava odpalovaných noků, noky do polévky, vložky do polévek