Odpalované noky
Suroviny na odpalované noky:
100 ml mléka
40 g másla
80 g hrubé mouky nebo krupice
1 vejce
muškátový květ
sůl
Příprava odpalovaných noků:
Do mléka přidáme sůl, máslo, muškátový květ a přivedeme k varu. Do
vroucího mléka sypeme za stálého míchání mouku nebo krupici a mícháme,
až se vytvoří hladké těsto, které se nelepí na vařečku. Do zchladlého
těsta vmícháme vejce. Z hladkého těsta vykrajujeme lžičkou malé noky,
které zaváříme do vroucí osolené vody. Noky vaříme asi 5 minut a potom
je vyndáme a propláchneme studenou vodou. Podáváme je v horkém hovězím
vývaru, nebo je můžeme zavařit rovnou do polévky, ale vývar nezůstane
čirý. Noky můžeme také usmažit v oleji a po odkapání vložit do
polévky na talířích.
Tagy: zavářky do polévek, nočky do polévky, příprava odpalovaných noků, noky do polévky, vložky do polévek