recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování černého bezu >> Bezinková marmeláda

Bezinková marmeláda

Suroviny na přípravu bezinkové marmelády:
1 kg dobře vyzrálých bezinek (plodů černého bezu)
600 g cukru
3 g kyseliny citrónové
1 balíček Gelfixu
skořice
hřebíček

Příprava bezinkové marmelády:
Bezinky odstopkujeme, přebereme, opereme a necháme odkapat. Potom je rozmačkáme, nalijeme do hrnce, přidáme asi 4 hřebíčky, kousek skořice a povaříme až slupky změknou. Bezinky prolisujeme přes sítko nebo umeleme (bez koření). Podle návodu na Gelírfixu přidáme cukr a ještě povaříme do zhoustnutí. Ke konci varu přidáme kyselinu citrónovou. Ještě horkou bezinkovou marmeládu naplníme do skleniček, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.

Tagy: použití černého bezu, marmeláda z černého bezu, bezinková marmeláda recept, marmeláda z bezinek, konzervování bezinek, zavařování bezinek, použití bezinek, marmeláda z plodů černého bezu