recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování černého bezu >> Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Suroviny na přípravu bezinkového sirupu za studena:
1 kg bezinek
1 l vody
na 1 l šťávy – 1,5 kg cukru
pomerančová kůra

Příprava bezinkového sirupu za studena:
Dobře vyzrálé bezinky opereme, zbavíme stopek, rozmačkáme a přelijeme studenou vodou. Přidáme tence sloupnutou kůru z očištěného pomeranče, zakryjeme a necháme stát v chladu 24 – 36 hodin. Potom nalijeme do plátěného sáčku a necháme šťávu volně odkapávat. Odměříme množství a podle toho přidáme dávku cukru a necháme jej rozpustit. Bezinkový sirup za studena plníme do lahví.
Můžeme použít k přibarvení málo výrazných kompotů (jablkový, hruškový) nebo marmelád.

Tagy: použití černého bezu, sirup z bezinek, bezinkový sirup za studena, konzervování bezinek, použití bezinek