Šťáva z květů černého bezu
Suroviny na šťávu z květů černého bezu připravovanou za studena:
25 květů černého bezu
1,5 litru převařené vody
1 kg cukru
4 citróny
Příprava šťávy z květů černého bezu za studena:
Čisté květy černého bezu dáme do převařené vody a necháme 24 hodin
vyluhovat, potom přecedíme. Do šťávy vymačkáme citróny a přidáme cukr.
Pořádně promícháme, aby se nám rozpustil cukr. Šťávu z květů
černého bezu naplníme do čistých lahví. Květů můžeme použít
i více, šťáva bude aromatičtější a silnější. Květy pro výrobu
bezové šťávy by měly být kvalitní, otrhané ve správný čas a za
suchého počasí. Pokud by se sbíraly před odkvětem, nebude šťáva tak
sladká.
Tagy: použití černého bezu, šťáva z bezu za studena, domácí bezová šťáva