Řízky z květů černého bezu
Suroviny na přípravu řízků z květů černého bezu:
květy černého bezu
2 vejce
250 ml mléka
špetka soli
asi 120 g hladké mouky
olej na smažení
Příprava řízků z černého bezu:
Květy obereme od broučků, dobře opereme, necháme odkapat a obalíme
v těstíčku, které připravíme z vajec, mléka, mouky a soli. Těstíčko
by nemělo být moc husté. Na rozehřátém oleji řízky nejdříve smažíme
květem dolů, potom ustříhneme stopku a osmažíme na druhé straně.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a doplníme zeleninovým salátem.
Řízky můžeme obalit i klasicky v trojobalu.
Květy černého bezu lze také upravit nasladko a to tak, že do těstíčka
přidáme trochu cukru nebo medu, osmažíme a obalíme ve
skořicovém cukru.
Tagy: použití černého bezu, řízky z kosmatice, smažené květy černého bezu, bezové květy v těstíčku, černý bez recepty, řízky z černého bezu nasladko, řízky z černého bezu naslano, květy černého bezu v trojobalu