Sýrové fondue
Suroviny na sýrové fondue:
500 g tučnějšího sýra (např. eidam)
400 ml bílého vína
10 g škrobové moučky
40 ml vody
1 stroužek česneku
mletý pepř
muškátový
oříšek
bageta, chléb
Příprava sýrového fondue:
Nádobu pro přípravu fondue vytřeme česnekem, přilijeme víno, přidáme
strouhaný sýr a za stálého míchání na mírném ohni na vařiči
zahříváme, až připravíme hladký krém (nesmí vařit). Zahustíme jej
škrobovou moučkou rozpuštěnou v trošce vody, opepříme a okořeníme
muškátovým oříškem. Fondue postavíme na ohřívač na stůl a můžeme ho
posypat mandlovými lupínky. Bagetu nebo chléb nakrájíme na kostky, které
napichujeme na vidličky a namáčíme ve fondue. Kostky pečiva můžeme před
tím opéci na oleji.
Tagy: pokrmy bez masa, sýrová jídla, sýrové pokrmy