Sýrová roláda
Suroviny na sýrovou roládu:
silný plát tučné eidamské cihly (asi 300 g)
100 g taveného sýra se šunkou
1 lučina
1 okurka
½ sterilované
kapie
100 g šunky nebo šunkového salámu
kompotované ovoce na ozdobu
Příprava sýrové rolády:
Plát eidamské cihly dáme do nahřáté trouby na pánvičce až trochu
změkne nebo jej nahřejeme v misce nad párou. Změklý sýr přeneseme na
vál nebo silikonovou podložku, rozválíme válečkem a roztáhneme prsty do
tvaru čtverce. Jednu stranu čtverce poklademe taveným sýrem pokrájeným na
kousky, vedle položíme okurku a kapii pokrájené na proužky, další pruh
potřeme lučinou a poklademe šunkou. Vše rychle a pevně stočíme
v roládu, zabalíme do alobalu a necháme v chladu ztuhnout. Je třeba
pracovat rychle, aby sýr netuhnul pod rukama. Před podáním roládu
nakrájíme a ozdobíme kompotovaným ovocem.
Tagy: pokrmy bez masa, sýrová jídla, sýrové pokrmy