recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Bezmasá jídla >> Šoulet

Šoulet

Suroviny na šoulet:
250 g hrachu
200 g krup
60 g sádla
50 g slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
majoránka
mletý pepř
sůl

Příprava šouletu:
Přebraný, propláchnutý hrách namočíme na 3 hodiny do studené vody. Potom jej v téže vodě uvaříme do měkka. Přebrané kroupy vypereme dvakrát ve vodě a v osolené vařící vodě, za občasného míchání, uvaříme do měkka. Uvařené kroupy scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme odkapat a potom smícháme s měkkým scezeným hráškem. Přidáme majoránku, prolisovaný česnek, pepř, sůl a nadrobno pokrájenou, na sádle osmaženou cibuli. Směs dáme do vymazaného pekáče, polijeme rozškvařenými kostičkami slaniny s tukem a zapečeme v troubě. Nejčastěji podáváme k pečené huse nebo samostatně se zeleninovým salátem.

Tagy: pokrmy bez masa, jídla s hrachem, jídla s kroupami, pokrmy z krup