Bramborák
Suroviny na bramborák:
700 g brambor
180 g hladké mouky
1 vejce
100 ml mléka
česnek
majoránka
mletý pepř
sůl
olej nebo sádlo na pečení
(100g měkkého salámu)
Příprava bramboráku:
Brambory oloupeme, opláchneme, jemně nastrouháme a ocedíme z nich vodu.
Přidáme mléko, vejce, hladkou mouku, prolisovaný česnek a podle obliby na
kostičky pokrájený salám. Okořeníme majoránkou, mletým pepřem, osolíme
a řádně promícháme. Naléváme do pánvičky s rozehřátým olejem nebo
sádlem a tvoříme placky. Po obou stranách opečeme dočervena a
dokřupava.
Tagy: bramborové placky, recept na vošouchy, vošouch, použití brambor, cmunda, pokrmy z brambor, osúch, placky recepty, bramborová smažená placka