recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Bramborová jídla >> Brynzové halušky

Brynzové halušky

Suroviny na brynzové halušky:
700 g brambor
250 g hladké mouky
200 g brynzy
100 g slaniny
sůl

Příprava brynzových halušek:
Brambory oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme a necháme chvilku stát. Potom slijeme část vody, přidáme hladkou mouku, osolíme a vše dobře promícháme. Těsto protlačujeme hrubým sítem, nebo na prkénku oddělujeme nožem či lžičkou malé kousky a zaváříme do vroucí osolené vody. Zamícháme, aby se halušky nepřilepily ke dnu a vaříme asi 5 – 7 minut. Potom je vyndáme z vody nejlépe dírkatou naběračkou na knedlíky, propláchneme studenou vodou, necháme v cedníku odkapat a promícháme s brynzou. Na talíři halušky polijeme na kostičky nakrájenou, rozškvařenou slaninou. K haluškám se výborně hodí kysané mléko.

Tagy: pokrmy z brambor, použití brambor, slovenské halušky, halušky s brynzou