Gnocchi se špenátem a smetanou
Suroviny na zapečené gnocchi se špenátem a smetanou:
1 balení gnocchi (500 g)
2 kuřecí prsa
čerstvé nebo zmražené špenátové listy
1 cibule
4 stroužky česneku
sůl
pepř
kořenící směs na kuřecí maso
olej na smažení
tvrdý sýr nebo niva
Příprava zapečených gnocchi se špenátem a smetanou:
Gnocchi uvaříme podle návodu. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, dáme do
pánve s rozehřátým olejem, osolíme, opepříme okořeníme a osmahneme. Do
vymazané zapákací misky dáme na dno uvařené gnoccgi a na to přidáme
kuřecí maso. Do výpeku z kuřecího masa dáme nadrobno pokrájenou cibuli,
osmahneme, přidáme pokrájené špenátové listy, spařené vroucí vodou
nebo rozmražené špenátové listy (pokud jsme použili zmražené). Špenát
osolíme, opepříme, přilejeme smetanu a nakonec přidáme prolisovaný
česnek. Směs nalijeme do zapékací misty na kuřecí maso a posypeme
nastrouhaným tvrdým sýrem nebo nivou. V troubě rozehřáté na
180 stupňů zapékáme asi 20 minut.
Tagy: zapékané gnocchi, gnocchi se špenátem a kuřecím masem, jídla s noky, jídla s gnocchi, rychlovka k obědu, zapékané noky, zapečené noky