recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Bramborová jídla >> Strapačky se zelím

Strapačky se zelím

Suroviny na strapačky se zelím:
750 g brambor
250 g polohrubé mouky
400 g kysaného zelí
cukr
sůl
mletý pepř
ocet
cibule
olej

Příprava strapaček se zelím:
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme chvilku odstát, potom slijeme část vody, přidáme polohrubou mouku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Z těsta vykrajujeme malé nočky a zaváříme je do osolené vroucí vody. Vaříme 8 – 10 minut. Kysané zelí zalijeme trochou vody a dusíme do měkka. Zbylou vodu scedíme, zelí dochutíme přisladíme či přikyselíme a promícháme s uvařenými strapačkami. Na talíři polijeme na oleji osmaženou cibulkou.
Strapačky pochází ze Slovenska a jsou jinou verzí halušek.

Tagy: pokrmy z brambor, jídla s kysaným zelím, použití brambor, slovenské strapačky