Zapečené gnocchi
Suroviny na zapečené gnocchi:
1 cibule
3 stroužky česneku
150 g anglické slaniny
1 konzerva nakládaných rajčat (400 g)
500 g gnocchi (bramborové noky)
bazalka čerstvá (asi hrst) nebo
sušená (asi 2 lžičky)
100 g mozzarelly
sůl
pepř
olej
Příprava zapečených gnocchi:
V pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Vmícháme nadrobno
pokrájený česnek, nakrájenou anglickou slaninu a chvíli opečeme. Přidáme
rajčata a gnocchi, promícháme a dusíme za občasného zamíchání 10 –
15 minut, až gnocchi změknou. Osolíme, opepříme vmícháme bazalku a směs
přendáme do vymazané zapékací mísy. Navrch poklademe na plátky
pokrájenou mozzarellou a dáme do trouby zapéct až sýr zezlátne.
Tagy: zapékané gnocchi, jídla s noky, jídla s gnocchi, rychlovka k obědu, zapékané noky, zapečené noky