recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování rajčat >> Rajčatová marmeláda

Rajčatová marmeláda

Suroviny na přípravu rajčatové marmelády:
1 kg zralých červených rajčat
1 pomeranč
700 g cukru
1/2 lžičky kyseliny citrónové
kousek skořice
kousek zázvoru

Příprava rajčatové marmelády:
Rajčata omyjeme, nakrájíme na kousky, podlijeme vodou a za častého míchání rozvaříme na kaši. Tence sloupnutou kůru z dobře omytého pomeranče povaříme ve 3 lžících vody a potom nakrájíme najemno. Ještě horká rozvařená rajčata prolisujeme přes jemné sítko, přidáme pomerančovou kůru, nadrobno nakrájený, peciček zbavený pomeranč a koření, zavázané do kousku řídké tkaniny a za častého zamíchání vaříme, až kaše zhoustne. Potom odstraníme koření, přidáme kyselinu citrónovou rozpuštěnou ve lžičce vody a ještě krátce povaříme. Horkou marmeládu naplníme do skleniček, okraje otřeme a uzavřeme víčky. Skleničky obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Tagy: použití rajčat, marmeláda z rajčat, marmeláda z rajských jablíček, konzervování rajčat