recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování rajčat >> Rajčatový kečup

Rajčatový kečup

Suroviny na rajčatový kečup:
3 kg vyzrálých červených rajčat
0,2 l 8 % octa
100 g cukru
30 g soli
500 g cibule
Koření: 10 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 4 hřebíčky

Příprava domácího rajčatového kečupu:
Rajčata a cibuli dobře omyjeme a nakrájíme na kousky. Přidáme sůl, koření a dusíme na kaši. Ještě horkou kaši prolisujeme a odpaříme za stálého míchání na hustotu kečupu. Potom přidáme cukr a ocet. Ještě vše krátce povaříme a horké plníme do zahřátých lahví. Láhve dobře uzavřeme, dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme.
Doba sterilace ve čtvrtlitrových sklenicích:
předehřátí na 90 stupňů……………15 minut
sterilace při 90 stupních……………20 minut
Větší láhve sterilujeme o 5 – 10 minut déle. Po dokončení sterilace láhve hned vyndáme.

Tagy: použití rajčat, výroba rajského kečupu, rajský kečup, kečup z rajských jablek, kečup z rajčat, konzervování rajčat