recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování rajčat >> Rajčatový kečup s jablky

Rajčatový kečup s jablky

Suroviny na přípravu rajčatového kečupu s jablky:
3 kg vyzrálých měkkých rajčat
300 g navinulých jablek
300 g cibule
35 g soli
200 ml 8% octa
150 g cukru
kousek celé skořice
4 hřebíčky
10 kuliček pepře
6 kuliček nového koření

Příprava rajčatového kečupu s jablky:
Rajčata omyjeme a pokrájíme na kousky. Jablka rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince a oloupeme. Cibuli pokrájíme na kolečka. Vše dáme do kastrolu, podlijeme 2 lžícemi vody a za občasného zamíchání rozvaříme na kaši. Rozvar prolisujeme přes jemné síto, přidáme koření v kousku řídkého plátna a za stálého míchání odpařujeme do hustoty kečupu. Přidáme ocet, cukr, sůl a ještě chvíli povaříme. Vyndáme koření a naplníme do sklenic. Okraje sklenic otřeme, upevníme víčka, vložíme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme.
Nejprve zahříváme 10 minut na teplotu 85 stupňů a potom při této teplotě sterilujeme 20 minut (skleničky 0,25 l). Po ukončení sterilace skleničky vyndáme a necháme vychladnout.

Tagy: použití rajčat, výroba rajského kečupu, rajský kečup, konzervování zeleniny, kečup z rajských jablek, kečup z rajčat, konzervování rajčat, domácí kečup