recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování rajčat >> Rajčatová šťáva

Rajčatová šťáva

Suroviny na rajčatovou šťávu:
vyzrálá šťavnatá rajčata
na 1 litr šťávy 1 – 2 lžíce cukru a 10 g soli

Příprava domácí rajčatové šťávy:
Rajčatovou šťávu můžeme připravit ze syrových nebo rozvařených rajčat. Rajčata dobře omyjeme rozkrájíme na kousky a prolisujeme přes síto. Rajčata můžeme také prolisovat přes mul nebo jinou řídkou tkaninu, tím docílíme , že šťáva bude jemnější. Do šťávy přidáme sůl a cukr podle chuti. Šťávu uvedeme do varu a hned nalijeme do sklenic, uzavřeme, dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme.
Doba sterilace v půllitrových sklenicích:
sterilace při 95 stupních……………………­…20 minut
Po ukončení sterilace sklenice ihned vyndáme.

Tagy: použití rajčat, rajská šťáva, šťáva z rajčat, šťáva z rajských jablek, konzervování rajčat