recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Uzené maso >> Francouzské brambory

Francouzské brambory

Suroviny na francouzské brambory:
1 kg brambor
300 g uzeného masa nebo měkkého salámu
cibule
4 vejce
100 ml mléka
2 lžíce sterilovaného hrášku
1 zelená paprika
100 g tvrdého sýra
mletý pepř
sůl
kousek másla

Příprava francouzských brambor:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na plátky. Uzené maso uvaříme (pokud nepoužijeme salám) a nakrájíme nadrobno. Na rozehřáté máslo dáme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme proužky zelené papriky a krátce osmažíme. Dvě vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Polovinu brambor dáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče, poklademe uzeným masem (salámem),vařenými vejci, osmaženou cibulí s paprikou, okapaným sterilovaným hráškem, osolíme a opepříme. Na to poskládáme zbylé brambory. Dáme do předehřáté trouby a necháme chvilku prohřát, potom zalijeme osolenými rozšlehanými vejci s mlékem, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme. Jako přílohu můžeme použít sterilované okurky nebo zeleninový salát.

Tagy: recepty z uzeného masa, pokrmy z uzeného masa, použití uzeného masa