Francouzské brambory
Suroviny na francouzské brambory:
1 kg brambor
300 g uzeného masa nebo měkkého salámu
1 cibule
4 vejce
100 ml mléka
2 lžíce sterilovaného hrášku
1 zelená paprika
100 g tvrdého sýra
mletý pepř
sůl
kousek másla
Příprava francouzských brambor:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na plátky. Uzené maso
uvaříme (pokud nepoužijeme salám) a nakrájíme nadrobno. Na rozehřáté
máslo dáme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme proužky zelené papriky a
krátce osmažíme. Dvě vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrájíme na
kostičky. Polovinu brambor dáme do vymazaného a strouhankou vysypaného
pekáče, poklademe uzeným masem (salámem),vařenými vejci, osmaženou
cibulí s paprikou, okapaným sterilovaným hráškem, osolíme a opepříme.
Na to poskládáme zbylé brambory. Dáme do předehřáté trouby a necháme
chvilku prohřát, potom zalijeme osolenými rozšlehanými vejci s mlékem,
posypeme strouhaným sýrem a zapečeme. Jako přílohu můžeme použít
sterilované okurky nebo zeleninový salát.
Tagy: recepty z uzeného masa, pokrmy z uzeného masa, použití uzeného masa