Rizoto s uzeným masem a květákem
Suroviny na rizoto s uzeným masem a květákem:
300 g rýže
200 g uzeného masa
1 květák
100 g tvrdého sýra
100 ml smetany sádlo
mletý pepř
sůl
Příprava rizota s uzeným masem a květákem:
Přebranou, propláchnutou a spařenou rýži zalijeme vodou (na jeden šálek
rýže jeden a půl šálku vody), osolíme, přidáme 20 g sádla a zakryté
dusíme do změknutí. Očištěný, omytý květák rozdělíme na růžičky a
v osolené vodě uvaříme do měkka. Potom jej pokrájíme na kousíčky. Na
zbytku sádla osmahneme uvařené, na kousky pokrájené uzené maso. Rýži,
maso a květák promícháme, přidáme smetanu, polovinu strouhaného sýra,
opepříme a pořádně promícháme. Na talíře tvarujeme kopečky namočenou
sběračkou a posypeme zbylým sýrem. Můžeme podávat se zeleninovým
salátem.
Tagy: recepty z uzeného masa, květák recepty, pokrmy z uzeného masa, použití uzeného masa, použití květáku