recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Uzené maso >> Rizoto s uzeným masem a květákem

Rizoto s uzeným masem a květákem

Suroviny na rizoto s uzeným masem a květákem:
300 g rýže
200 g uzeného masa
1 květák
100 g tvrdého sýra
100 ml smetany sádlo
mletý pepř
sůl

Příprava rizota s uzeným masem a květákem:
Přebranou, propláchnutou a spařenou rýži zalijeme vodou (na jeden šálek rýže jeden a půl šálku vody), osolíme, přidáme 20 g sádla a zakryté dusíme do změknutí. Očištěný, omytý květák rozdělíme na růžičky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Potom jej pokrájíme na kousíčky. Na zbytku sádla osmahneme uvařené, na kousky pokrájené uzené maso. Rýži, maso a květák promícháme, přidáme smetanu, polovinu strouhaného sýra, opepříme a pořádně promícháme. Na talíře tvarujeme kopečky namočenou sběračkou a posypeme zbylým sýrem. Můžeme podávat se zeleninovým salátem.

Tagy: recepty z uzeného masa, květák recepty, pokrmy z uzeného masa, použití uzeného masa, použití květáku