Velikonoční nádivka s uzeným masem
Suroviny na velikonoční nádivku s uzeným masem:
400 g uzeného masa
6 vajec
6 rohlíků
100 ml mléka
kousek másla
mletý pepř
sůl
5 lžic bylinek ( např. kopřiva,
petrželka, pažitka, řebříček, kousek libečku apod.)
Příprava receptu velikonoční nádivka s uzeným masem:
Rohlíky rozkrájíme na kostičky a zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci.
Uzené maso uvaříme a rozkrájíme na kostičky. Vše smícháme dohromady,
přidáme oprané posekané natě, opepříme, osolíme, dobře promícháme a
dáme do máslem vymazaného pekáčku. Vložíme do předem vyhřáté trouby a
upečeme dozlatova. Velikonoční nádivka s uzeným masem je velmi bohatá na
bílkoviny. Podáváme jí s nakládanou okurkou nebo zelným salátem.
Tagy: recepty z uzeného masa, velikonoční recepty, nádivka s bylinkami, pokrmy z uzeného masa, použití uzeného masa