Plněné bramborové knedlíky
Suroviny na plněné bramborové knedlíky:
1 kg brambor
300 g uzeného masa
200 g hrubé mouky
70 g krupice
1 vejce
1 cibule
60 g slaniny
sůl
hladká mouka na posypání válu
Příprava plněných bramborových knedlíků:
Uzené maso uvaříme do měkka a nadrobno pokrájíme nebo umeleme. Brambory
uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí nastrouháme nebo prolisujeme
lisem na brambory na pomoučený vál. Přidáme mouku, krupici, vejce, osolíme
a vypracujeme tužší těsto. Na pomoučeném vále rozválíme na plát asi
půl centimetru silný a rozkrájíme na kousky asi 8×8 cm. Kousky poklademe
uzeným masem, dobře zabalíme a zakulatíme. Vaříme ve vroucí osolené
vodě asi 10 – 15 minut. V kastrolku rozpustíme slaninu a osmažíme na
ní oloupanou nadrobno pokrájenou cibuli do růžova. Uvařené knedlíky
přeléváme usmaženou cibulí na slanině. Jako příloha se hodí dušené
zelí nebo salát z kysaného zelí.
Tagy: recepty z uzeného masa, knedlíky plněné uzeným masem, pokrmy z uzeného masa, použití uzeného masa