Velikonoční nádivka z kopřiv
Suroviny na velikonoční nádivku z kopřiv:
1 vrchovatá hrst mladých kopřiv
300 g vařeného uzeného masa
5 rohlíků
4 vejce
trochu mléka
tuk na vymazání zapékací misky
mletý pepř
sůl
muškátový květ
pažitka
petrželka
Příprava velikonoční nádivky z kopřiv:
Kopřivy omyjeme, spaříme vroucí vodou a pokrájíme. Rohlíky nakrájíme na
kostičky a provlhčíme mlékem. Přidáme nadrobno nakrájené vařené uzené
maso, slité kopřivy a žloutky. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme
muškátový květ, nasekanou pažitku nebo petrželku a dobře promícháme.
Podle chuti můžeme přidat prolisovaný stroužek česneku. Z bílků
ušleháme tuhý sníh a lehce ho nakonec vmícháme. Naplníme do vymazané
zapékací misky, dáme do trouby a pečeme asi při 170 stupních
dozlatova.
Tagy: recepty z uzeného masa, kopřiva v receptech, velikonoční recepty, jarní nádivka, nádivka s uzeným masem, pokrmy z uzeného masa, použití uzeného masa