Uzené maso zapečené s kysaným zelím
Suroviny na uzené maso zapečené s kysaným zelím:
300 g uzeného bůčku
150 g párků
600 g kysaného zelí
sádlo
4 plátky šunky
2 mrkve
1 cibule
200 ml bílého vína
petrželka, (pažitka)
bobkový list
4 zrnka pepře
špetka tymiánu
Příprava uzeného masa zapečeného s kysaným zelím:
Uzený bůček krátce ovaříme, párky ohřejeme a pokrájíme na špalíčky.
Třetinu vymačkaného zelí rozložíme do pekáčku vymazaného sádlem,
poklademe párky, kořením,bylinkami, přidáme druhou třetinu zelí, na to
vyskládáme uzený bůček nakrájený na čtyři porce, přidáme mrkev
pokrájenou na čtvrtky, cibuli na kolečka a potom zbytek zelí. Vše zalijeme
větší částí vína, trochou vody a přiklopené pečeme. Při pečení
podléváme zbylým vínem a vodou tak, aby v hotovém pokrmu byla všechna
voda odpařená. Podáváme s vařeným bramborem nebo pečivem a plátky
šunky ohřátými v páře.
Tagy: recepty z uzeného masa, zelí recepty, pokrmy z uzeného masa, použití uzeného masa, použití zelí