recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Uzené maso >> Uzené maso zapečené s kysaným zelím

Uzené maso zapečené s kysaným zelím

Suroviny na uzené maso zapečené s kysaným zelím:
300 g uzeného bůčku
150 g párků
600 g kysaného zelí
sádlo
4 plátky šunky
2 mrkve
1 cibule
200 ml bílého vína
petrželka, (pažitka)
bobkový list
4 zrnka pepře
špetka tymiánu

Příprava uzeného masa zapečeného s kysaným zelím:
Uzený bůček krátce ovaříme, párky ohřejeme a pokrájíme na špalíčky. Třetinu vymačkaného zelí rozložíme do pekáčku vymazaného sádlem, poklademe párky, kořením,bylinkami, přidáme druhou třetinu zelí, na to vyskládáme uzený bůček nakrájený na čtyři porce, přidáme mrkev pokrájenou na čtvrtky, cibuli na kolečka a potom zbytek zelí. Vše zalijeme větší částí vína, trochou vody a přiklopené pečeme. Při pečení podléváme zbylým vínem a vodou tak, aby v hotovém pokrmu byla všechna voda odpařená. Podáváme s vařeným bramborem nebo pečivem a plátky šunky ohřátými v páře.

Tagy: recepty z uzeného masa, zelí recepty, pokrmy z uzeného masa, použití uzeného masa, použití zelí