Pórkové smaženky s uzeným masem
Suroviny na pórkové smaženky s uzeným masem:
300 g pórku
150 g uzeného masa
1 rohlík nebo žemle
200 ml mléka
200 g hladké mouky
3 vejce
1 lžička kypřícího prášku
olej
sůl
Příprava pórkových smaženek s uzeným masem:
Pórek očistíme a bílé části pokrájíme na tenké plátky, dáme je do
cedníku, na chvíli ponoříme do vroucí vody a necháme odkapat. Vejce
rozšleháme s mlékem, solí, moukou, kypřícím práškem a 1 lžící
oleje. Potom vmícháme pórek, nadrobno pokrájené vařené uzené maso a
pečivo pokrájené na kostičky. Malou naběračkou dáváme těsto do
vymaštěného lívanečníku a po obou stranách usmažíme. Podáváme
s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Tagy: recepty z uzeného masa, pokrmy z uzeného masa, použití uzeného masa, jídla s pórkem, využití pórku, pórek recepty