recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Uzené maso >> Pórkové smaženky s uzeným masem

Pórkové smaženky s uzeným masem

Suroviny na pórkové smaženky s uzeným masem:
300 g pórku
150 g uzeného masa
1 rohlík nebo žemle
200 ml mléka
200 g hladké mouky
3 vejce
1 lžička kypřícího prášku
olej
sůl

Příprava pórkových smaženek s uzeným masem:
Pórek očistíme a bílé části pokrájíme na tenké plátky, dáme je do cedníku, na chvíli ponoříme do vroucí vody a necháme odkapat. Vejce rozšleháme s mlékem, solí, moukou, kypřícím práškem a 1 lžící oleje. Potom vmícháme pórek, nadrobno pokrájené vařené uzené maso a pečivo pokrájené na kostičky. Malou naběračkou dáváme těsto do vymaštěného lívanečníku a po obou stranách usmažíme. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Tagy: recepty z uzeného masa, pokrmy z uzeného masa, použití uzeného masa, jídla s pórkem, využití pórku, pórek recepty