Pórkové placičky
Suroviny na pórkové placičky:
1ks pórek
100–150 g uzeného masa
200 g hladké mouky
3–4 vejce
1 lžička kypřícího prášku nebo solamyl
olej nebo sádlo
sůl
podle chuti chili nebo majoránka
houby
Příprava pórkových placiček: Nejdříve podusíme houby, sušené
v předstihu namočíme. Poté nakrajíme na půlkolečka pórek , přidáme
uzené maso eventuelně salám, podušené houby a vejce. Přidáním mouky,
kypřícího prášku vytváříme hmotu zhruba jako na bramboráky. Opečeme po
obou stranách na oleji nebo sádle.
Stejně jako bramboráky, lze pórkové placičky podávat i studené a to
samostatně, případně s chlebem nebo zeleninou.
Tagy: recepty z uzeného masa, pokrmy z uzeného masa, použití uzeného masa, jídla s pórkem, placky recepty, využití pórku, pórek recepty