Kapustové karbanátky
Suroviny na kapustové karbanátky:
400 g kapusty
1 menší cibule
2 stroužky česneku
2 vejce
100 ml mléka
1 rohlík (houska)
200 g uzeniny (točený salám apod.)
100 g strouhanky
majoránka
mletý pepř
sůl
olej na smažení
Příprava kapustových karbanátků:
Kapustu zbavíme špatných listů a uvaříme ji do poloměkka. Potom jí
necháme okapat a umeleme spolu s cibulí, česnekem a žemlí namočenou
v mléce na masovém strojku. Přidáme uzeninu pokrájenou na malé kostičky,
1 vejce, majoránku, pepř, sůl a podle potřeby trochu strouhanky.
Z připravené směsi děláme placičky, které namáčíme ve vejci a
obalujeme ve strouhance. Potom vkládáme do pánve s rozpáleným olejem a
smažíme po obou stranách do zlatova. Kapustové karbanátky podáváme
s bramborem nebo bramborovou kaší.
Tagy: pokrmy ze zeleniny, kapusta recepty, karbanátky z kapusty, jídla z kapusty, použití zeleniny