recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zeleninová jídla >> Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Suroviny na kapustové karbanátky:
400 g kapusty
1 menší cibule
2 stroužky česneku
2 vejce
100 ml mléka
1 rohlík (houska)
200 g uzeniny (točený salám apod.)
100 g strouhanky
majoránka
mletý pepř
sůl
olej na smažení

Příprava kapustových karbanátků:
Kapustu zbavíme špatných listů a uvaříme ji do poloměkka. Potom jí necháme okapat a umeleme spolu s cibulí, česnekem a žemlí namočenou v mléce na masovém strojku. Přidáme uzeninu pokrájenou na malé kostičky, 1 vejce, majoránku, pepř, sůl a podle potřeby trochu strouhanky. Z připravené směsi děláme placičky, které namáčíme ve vejci a obalujeme ve strouhance. Potom vkládáme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme po obou stranách do zlatova. Kapustové karbanátky podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Tagy: pokrmy ze zeleniny, kapusta recepty, karbanátky z kapusty, jídla z kapusty, použití zeleniny