Kapustový nákyp s uzeným masem
Suroviny na kapustový nákyp s uzeným masem:
800 g kapusty
200 g vařeného uzeného masa
200 g rýže
100 g tvrdého sýra
2 vejce
200 ml mléka
pepř
sůl
80 g sádla
Příprava kapustového nákypu s uzeným masem:
Kapustu zbavíme špatných listů, očistíme, v osolené vodě uvaříme
téměř doměkka, scedíme a po odkapání nadrobno pokrájíme. Přebranou
rýži propláchneme studenou vodou a potom v cedníku spaříme vroucí vodou.
Rýži zalijeme vodou ( na jeden šálek rýže jeden a půl šálku vody),
osolíme, přidáme kousek sádla a dusíme do měkka. Do předem vymazaného
pekáčku urovnáme vrstvy kapusty, rýže, pokrájeného masa, nastrouhaného
sýra a navrchu skončíme vrstvou kapusty. Mezi tím vrstvy ještě trochu
opepříme a prohřejeme v troubě. Po chvíli zalijeme vejci rozšlehanými
s mlékem a solí a zapečeme. Kapustový nákyp podáváme se zeleninovým
salátem.
Tagy: pokrmy ze zeleniny, kapusta recepty, nákyp z kapusty, jídla z kapusty, použití zeleniny