Růžičková kapusta zapékaná
Suroviny na růžičkovou kapustu zapékanou:
500 g růžičkové kapusty
200 g vařeného uzeného masa nebo měkkého salámu
2 rohlíky
200 ml kysané smetany
1 cibule
2 vejce
mletý pepř
sůl
strouhanka
olej
Příprava růžičkové kapusty zapékané:
Kapustové růžičky uvaříme v osolené vodě a scedíme. Smícháme
s nadrobno nakrájeným masem nebo salámem, na drobno nakrájenou, na oleji
osmaženou cibulí a s rohlíky nakrájenými na kostičky, osolíme,
opepříme a dobře promícháme. Do vymazaného a strouhankou vysypaného
pekáčku naplníme směs, zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci a upečeme
v mírně vyhřáté troubě. Podáváme s vařenými brambory a můžeme
doplnit zeleninovým
salátem.
Tagy: použití růžičkové kapusty, jídla z růžičkové kapusty, použití zeleniny, pokrmy ze zeleniny