recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zeleninová jídla >> Růžičková kapusta zapékaná

Růžičková kapusta zapékaná

Suroviny na růžičkovou kapustu zapékanou:
500 g růžičkové kapusty
200 g vařeného uzeného masa nebo měkkého salámu
2 rohlíky
200 ml kysané smetany
cibule
2 vejce
mletý pepř
sůl
strouhanka
olej

Příprava růžičkové kapusty zapékané:
Kapustové růžičky uvaříme v osolené vodě a scedíme. Smícháme s nadrobno nakrájeným masem nebo salámem, na drobno nakrájenou, na oleji osmaženou cibulí a s rohlíky nakrájenými na kostičky, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku naplníme směs, zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Podáváme s vařenými brambory a můžeme doplnit zeleninovým salátem.

Tagy: použití růžičkové kapusty, jídla z růžičkové kapusty, použití zeleniny, pokrmy ze zeleniny