Lečo
Suroviny na lečo:
200 g zelených paprik
400 g rajčat
1 menší cibule
4 vejce
150 g uzeniny (např. gothaj, točený salám apod.)
olej
sůl
mletý pepř
pažitka
Příprava leča:
V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli,
rozkrájenou uzeninu a lehce osmažíme. Přidáme na proužky nakrájenou
papriku, chvilku podusíme, potom přidáme pokrájená rajčata, osolíme,
opepříme a dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Potom zalijeme
rozšlehanými vejci a za stálého míchání necháme vejce srazit. Podáváme
s chlebem nebo vařenými brambory posypanými sekanou pažitkou nebo
petrželkou.
Tagy: použití rajčat, použití paprik, pokrmy z paprik, pokrmy z rajčat, použití zeleniny, pokrmy ze zeleniny