Květákové placičky
Suroviny na přípravu květákových placiček:
400 g květáku
200 g hladké mouky
80 g strouhaného sýra
200 ml mléka
4 vejce
sůl
lžíce oleje
tuk na smažení nebo olej
Příprava květákových placiček:
Květák očistíme rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do
měkka. Potom slijeme a pokrájíme na malé kousky. Vejce rozšleháme
s mlékem, moukou a lžící oleje na středně husté těstíčko. Přidáme
strouhaný sýr a květák a usmažíme po obou stranách na tuku nebo oleji.
Květákové placičky můžeme podávat s bramborovou kaší nebo pečivem a
doplnit zeleninovým
salátem.
Tagy: použití květáku, květák recepty, jídla z květáku, placičky z květáku, použití zeleniny, pokrmy ze zeleniny