Růžičková kapusta smažená v těstíčku
Suroviny na růžičkovou kapustu smaženou v těstíčku:
400 g růžičkové kapusty
1 – 2 vejce
2 lžíce mléka
3 – 4 lžíce polohrubé mouky
olej nebo ztužený tuk na smažení
Příprava růžičkové kapusty smažené v těstíčku:
Kapustičky očistíme a vaříme v osolené vodě mírným varem asi
3 minuty. Potom scedíme a necháme odkapat. Z mléka, vejce, mouky a soli
připravíme hladké těstíčko. Růžičky namáčíme v těstíčku a
smažíme v pánvi s rozpáleným olejem nebo ztuženým tukem. Podáváme
nejčastěji s bramborovou kaší, ale můžeme je použít jako přílohu
například k pečenému nebo grilovanému kuřeti.
Tagy: použití růžičkové kapusty, jídla z růžičkové kapusty, použití zeleniny, pokrmy ze zeleniny