recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zeleninová jídla >> Růžičková kapusta smažená v těstíčku

Růžičková kapusta smažená v těstíčku

Suroviny na růžičkovou kapustu smaženou v těstíčku:
400 g růžičkové kapusty
1 – 2 vejce
2 lžíce mléka
3 – 4 lžíce polohrubé mouky
olej nebo ztužený tuk na smažení

Příprava růžičkové kapusty smažené v těstíčku:
Kapustičky očistíme a vaříme v osolené vodě mírným varem asi 3 minuty. Potom scedíme a necháme odkapat. Z mléka, vejce, mouky a soli připravíme hladké těstíčko. Růžičky namáčíme v těstíčku a smažíme v pánvi s rozpáleným olejem nebo ztuženým tukem. Podáváme nejčastěji s bramborovou kaší, ale můžeme je použít jako přílohu například k pečenému nebo grilovanému kuřeti.

Tagy: použití růžičkové kapusty, jídla z růžičkové kapusty, použití zeleniny, pokrmy ze zeleniny