Květákový mozeček
Suroviny na květákový mozeček s vejci:
1 květák
1 cibule
6 vajec
60 g másla nebo rostlinného tuku
sůl
mletý pepř
petrželka nebo pažitka
Příprava květákového mozečku s vejci:
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a v osolené vodě vaříme
doměkka. Po odkapání jej pokrájíme nadrobno. Najemno nakrájenou cibuli
osmahneme na tuku (cibule zůstane světlá), přidáme uvařený, pokrájený
květák, osolíme a opepříme. Potom zalijeme rozšlehanými vejci a
mícháme, než se vejce srazí. Nakonec vmícháme sekanou petrželku nebo
pažitku. Květákový mozeček s vejci podáváme s pečivem nebo vařeným
bramborem.
Tagy: použití květáku, květák recepty, mozeček z květáku, jídla z květáku, použití zeleniny, pokrmy ze zeleniny