Kapustový prejt
Suroviny na kapustový prejt:
600 g kapusty
200 g měkkého salámu (např. točeného)
2 vejce
2 rohlíky
200 ml mléka
1 menší cibule
2 – 3 stroužky česneku
trochu strouhanky
mletý pepř
sůl
olej
Příprava kapustového prejtu:
Kapustu zbavíme špatných listů, rozkrojíme a uvaříme. Potom scedíme,
necháme okapat a po vychladnutí spolu s uzeninou, cibulí, česnekem a
žemlí předem namočenou v mléce a vymačkanou umeleme na masovém strojku.
Přidáme vejce, sůl, pepř, podle potřeby strouhanku a dobře promícháme.
Pekáček vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a naplníme ho připravenou
směsí. Ve vyhřáté troubě dobře zapečeme. Kapustový prejt podáváme
s vařeným bramborem.
Tagy: pokrmy ze zeleniny, kapusta recepty, prejt z kapusty, jídla z kapusty, použití zeleniny