recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Mleté maso >> Burek s mletým masem

Burek s mletým masem

Suroviny na přípravu burku s mletým masem:
500 g mletého masa
2 větší cibule
1 vejce
pepř
sůl
tuk na vymazání plechu
Suroviny na těsto:
500 g hladké mouky
1 vejce
3 lžíce oleje
1 lžička octa
sůl
asi 150 ml vody

Příprava burku s mletým masem:
V míse promícháme mleté maso s nadrobno pokrájenou cibulí, vejcem, pepřem a solí. Necháme v chladu odpočinout.
Mezitím si vypracujeme ze surovin středně tuhé těsto, rozdělíme ho na 5 stelně velkých dílů, které necháme asi čtvrt hodiny odpočinout. Z každého potom vyválíme tenké obdélníkové pláty. Na každý naneseme díl masové směsi, rozetřeme, zavineme po délce jako závin, dáme na vymazaný plech a pečeme asi 1 hodinu v troubě vyhřáté na 170 stupňů. Během pečení občas propíchneme vidličkou. Ke konci pečení burek potřeme olejem.

Tagy: recepty z mletého masa, burek recept, balkánský burek, pokrmy z mletého masa, použití mletého masa