Burek s mletým masem
Suroviny na přípravu burku s mletým masem:
500 g mletého masa
2 větší cibule
1 vejce
pepř
sůl
tuk na vymazání plechu
Suroviny na těsto:
500 g hladké mouky
1 vejce
3 lžíce oleje
1 lžička octa
sůl
asi 150 ml vody
Příprava burku s mletým masem:
V míse promícháme mleté maso s nadrobno pokrájenou cibulí, vejcem,
pepřem a solí. Necháme v chladu odpočinout.
Mezitím si vypracujeme ze surovin středně tuhé těsto, rozdělíme ho na
5 stelně velkých dílů, které necháme asi čtvrt hodiny odpočinout.
Z každého potom vyválíme tenké obdélníkové pláty. Na každý naneseme
díl masové směsi, rozetřeme, zavineme po délce jako závin, dáme na
vymazaný plech a pečeme asi 1 hodinu v troubě vyhřáté na 170 stupňů.
Během pečení občas propíchneme vidličkou. Ke konci pečení burek potřeme
olejem.
Tagy: recepty z mletého masa, burek recept, balkánský burek, pokrmy z mletého masa, použití mletého masa