Tatarský biftek
Suroviny na tatarský biftek:
600 g hovězí svíčkové
5 žloutků
cibule
2 lžíce dijónské hořčice
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce kečupu
2 lžíce worchestrové omáčky
mletý pepř čerstvě namletý
sladká paprika
sůl
chléb na topinky
česnek
Příprava tatarského bifteku:
Maso naškrábeme nožem a po té ještě posekáme nebo maso dvakrát umeleme.
Dáme do misky, přidáme jemně nakrájenou cibuli, obě hořčice, worchester,
kečup, pepř, mletou papriku a vše lehce promícháme. Nesolíme, každý si
osolí sám na talíři, maso by pustilo zbytečně brzo šťávu. Z masa
uděláme šišku a dáme jí vychladit do lednice. Před podáváním
rozdělíme asi na 5 kousků, uděláme z nich bochánky, doprostřed
vyhloubíme důlek a do něj vyklepneme žloutek. Podáváme s topinkami
potřenými česnekem.
Tagy: recepty z mletého masa, příprava bifteku, pokrmy z mletého masa, použití mletého masa, hovězí svíčková recepty