Kapustové závitky s mletým masem
Suroviny na kapustové závitky s mletým masem:
4 větší kapustové listy
300 g mletého masa
50 g rýže
1 cibule
100 g klobásy
olej
mletý pepř
sůl
100 g bílého jogurtu nebo zakysané smetany
Příprava kapustových závitků s mletým masem:
Rýži spaříme (přelijeme vroucí vodou a scedíme) dáme do kastrolku,
přidáme vodu (na 1 šálek rýže dva šálky vody) a podusíme. Kapustové
listy omyjeme, spaříme a tvrdá žebra lehce naklepeme. Mleté maso smícháme
s dušenou rýží, opepříme, osolíme a dobře promícháme. Směs dáme na
kapustové listy, stočíme a zavážeme nití. Nadrobno pokrájenou cibulku
zpěníme na oleji, vložíme závitky, podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme
zbylou masovou směs a dusíme. Závitky při tom obracíme a podle potřeby
podléváme. Měkké závitky vyndáme, šťávu vydusíme a promícháme
s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou. Klobásu rozkrájenou na kolečka
opečeme na pánvi. Na talíři závitky obkládáme opečenou klobásou a
přeléváme šťávou s jogurtem. Podáváme s vařeným bramborem.
Tagy: recepty z mletého masa, pokrmy z mletého masa, kapusta recepty, použití kapusty, použití mletého masa