Špagety zapečené s mletým masem a sýrem
Suroviny na špagety zapečené s mletým masem a sýrem:
300 g mletého masa
300 g špaget
1 cibule
kousek másla
100 ml červeného vína
2 lžíce rajského protlaku
60 g tvrdého sýra (eidam)
100 ml zakysané smetany
špetka tymiánu
sladká mletá paprika
mletý pepř
sůl
Příprava špaget zapečených s mletým masem a sýrem:
Špagety uvaříme podle návodu na balení, scedíme a propláchneme teplou
vodou, aby se neslepily. Na části másla zpěníme oloupanou, nadrobno
pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a krátce osmahneme. Potom zalijeme
červeným vínem, vmícháme rajský protlak, okořeníme, osolíme a ještě
podusíme. Těstoviny promícháme s podušeným mletým masem a vše dáme do
máslem vymazaného pekáče. Zalijeme zakysanou smetanou a posypeme strouhaným
sýrem. Zapečeme asi 20 minut v předehřáté troubě. Můžeme podávat se
zeleninovým salátem.
Tagy: recepty z mletého masa, těstoviny recepty, pokrmy z mletého masa, použití mletého masa