Mletý řízek se sýrem
Suroviny na holandský řízek, mletý řízek se sýrem:
300 g mletého masa (vepřové a hovězí)
50 g tvrdého sýra (např eidam)
1 rohlík nebo žemle
1 vejce
100 ml mléka
mletý pepř
sůl
olej na smažení
Na obalení:
hladká mouka
strouhanka
1 vejce
2 lžíce mléka
Příprava holandského řízku, mletého řízku se sýrem:
Rohlík rozkrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Mleté maso dáme do
mísy, k němu přidáme nastrouhaný sýr, vymačkané provlhčené pečivo,
vejce, opepříme a osolíme. Vše dobře promícháme a necháme ještě
chvíli v lednici odpočinout. Ze směsi potom tvoříme ploché řízky,
které obalujeme v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a nakonec ve
strouhance. Sekané řízky vkládáme do pánve s rozpáleným olejem a po
obou stranách smažíme do červena. Podáváme nejčastěji s bramborem nebo
bramborovou kaší.
Tagy: recepty z mletého masa, pokrmy z mletého masa, použití mletého masa, holandský řízek