Karbanátky z mletého masa
Suroviny na přípravu karbanátků z mletého masa:
500 g mletého masa
2 rohlíky nebo žemle
150 ml mléka
2 vejce
3 stroužky česneku
1 menší cibule
3 lžíce strouhanky
majoránka
mletý pepř
sůl
olej
Příprava karbanátků z mletého masa:
Pečivo nakrájíme na kostičky, provlhčíme mlékem potom vymačkáme. Mleté
maso dáme do mísy, přidáme vymačkanou housku, jemně pokrájenou cibuli,
prolisovaný česnek, vejce, strouhanku, koření, osolíme a dobře
promícháme. Navlhčenou rukou tvoříme karbanátky, které smažíme po obou
stranách v rozpáleném oleji do červena. Podáváme s bramborem,
bramborovou kaší, bramborovým salátem
nebo jen s chlebem. Karbanátky z letého masa můžeme doplnit zeleninovým
salátem nebo nakládanou okurkou.
Tagy: recepty z mletého masa, mleté maso recepty, masové karbanátky, pokrmy z mletého masa, použití mletého masa