recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Mleté maso >> Sedmihradské plněné zelí

Sedmihradské plněné zelí

Suroviny na sedmihradské plněné zelí:
200 g mletého masa
400 g kysaného zelí
50 g klobásy
40 g slaniny
50 g rýže
kousek másla
200 ml zakysané smetany
1 cibule
2 stroužky česneku
mletá sladká paprika
mletý pepř
sůl

Příprava sedmihradského plněného zelí:
Kysané zelí zalijeme malým množstvím vody a podusíme do měkka. Rýži spaříme (přelijeme vroucí vodou a scedíme), dáme do kastrolku, zalijeme vodou (na jeden šálek rýže dva šálky vody) a dusíme do poloměkka. Na části másla osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme na plátky pokrájený česnek a mleté maso. Poprášíme mletou paprikou, opepříme, osolíme a za stálého míchání asi 10 minut opékáme. Slaninu pokrájenou na kostičky a klobásu na plátky spolu osmažíme. Do máslem vymazaného pekáče dáme polovinu zelí, na to slaninu s klobásou, polovinu zakysané smetany, rýži a opečené mleté maso. Navrch zakryjeme zbytkem zelí, poprášíme mletou paprikou, zalijeme zbylou zakysanou smetanou a pečeme alespoň hodinu v předem vyhřáté troubě. Podáváme s vařenými brambory posypanými sekanou petrželkou.

Tagy: recepty z mletého masa, pokrmy z mletého masa, použití mletého masa, zelí recepty, použití zelí