Mletý biftek z hovězího masa
Suroviny na mletý biftek z hovězího masa:
500 g hovězí svíčkové nebo hovězího zadního
50 g sýra Niva
1 vejce
1 lžíce oleje
1 lžíce strouhanky
4 plátky eidamu
4 půlky kompotovaných broskví
kari
mletý pepř
sůl
Příprava mletého bifteku z hovězího masa:
Opláchnuté a osušené maso dvakrát umeleme na masovém strojku, přidáme
vejce, olej, nadrobno pokrájenou Nivu, špetku mletého pepře, kari koření,
podle potřeby strouhanku a osolíme. Vše dobře promícháme, utvoříme
4 bifteky a osmahneme je po obou stranách na oleji. Potom dáme bifteky do
pekáčku, položíme na ně půlky broskví, plátky sýra a necháme
v troubě zapéct, než se začne sýr tavit. Podáváme s vařeným bramborem
a zeleninovým salátem.
Tagy: recepty z mletého masa, příprava bifteku, pokrmy z mletého masa, použití mletého masa, příprava hovězího masa, recepty z hovězího masa