Plněné papriky
Suroviny na plněné papriky:
4 zelené papriky
200 g mletého masa
40 g rýže
1 vejce
1 cibule
2 lžíce rajského protlaku
100 g rajčat
40 g hladké mouky
200 ml smetany
olej
trochu cukru
mletý pepř
celý pepř
nové koření
bobkový list
tymián
sůl
Příprava plněných paprik:
Rýži spaříme (přelijeme ji vroucí vodou a scedíme), dáme do kastrolku,
zalijeme vodou(na jeden šálek rýže, dva šálky vody) a dusíme do měkka.
Papriky opláchneme,seřízneme vršky a zbavíme semen. K mletému masu
přidáme dušenou rýži, vejce, část nadrobno pokrájené cibule, špetku
mletého pepře, sůl a pořádně promícháme. Směsí naplníme papriky a
přiklopíme seříznutými vršky. Zbylou cibuli dáme do kastrolu se
zahřátým olejem, zpěníme, přidáme naplněné papriky, 2 kuličky celého
pepře, 2 kuličky nového koření,1 bobkový list, špetku rozemnutého
tymiánu, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Během dušení papriky
občas obrátíme a podle potřeby podlijeme. Měkké papriky vyndáme, šťávu
vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a za stálého míchání opražíme.
Potom zředíme vodou nebo vývarem, promícháme, přidáme rajský protlak,
nakrájená rajčata, znovu dobře promícháme a povaříme. Uvařenou omáčku
přecedíme, vylepšíme smetanou, dochutíme cukrem a solí a necháme přejít
varem. Do hotové omáčky dáme plněné papriky a necháme ještě přejít
varem. Podáváme s dušenou rýží.
Tagy: recepty z mletého masa, paprika recepty, použití paprik, pokrmy z mletého masa, použití mletého masa