recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Mleté maso >> Plněné papriky

Plněné papriky

Suroviny na plněné papriky:
4 zelené papriky
200 g mletého masa
40 g rýže
1 vejce
1 cibule
2 lžíce rajského protlaku
100 g rajčat
40 g hladké mouky
200 ml smetany
olej
trochu cukru
mletý pepř
celý pepř
nové koření
bobkový list
tymián
sůl

Příprava plněných paprik:
Rýži spaříme (přelijeme ji vroucí vodou a scedíme), dáme do kastrolku, zalijeme vodou(na jeden šálek rýže, dva šálky vody) a dusíme do měkka. Papriky opláchneme,se­řízneme vršky a zbavíme semen. K mletému masu přidáme dušenou rýži, vejce, část nadrobno pokrájené cibule, špetku mletého pepře, sůl a pořádně promícháme. Směsí naplníme papriky a přiklopíme seříznutými vršky. Zbylou cibuli dáme do kastrolu se zahřátým olejem, zpěníme, přidáme naplněné papriky, 2 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření,1 bobkový list, špetku rozemnutého tymiánu, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Během dušení papriky občas obrátíme a podle potřeby podlijeme. Měkké papriky vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a za stálého míchání opražíme. Potom zředíme vodou nebo vývarem, promícháme, přidáme rajský protlak, nakrájená rajčata, znovu dobře promícháme a povaříme. Uvařenou omáčku přecedíme, vylepšíme smetanou, dochutíme cukrem a solí a necháme přejít varem. Do hotové omáčky dáme plněné papriky a necháme ještě přejít varem. Podáváme s dušenou rýží.

Tagy: recepty z mletého masa, paprika recepty, použití paprik, pokrmy z mletého masa, použití mletého masa