Bramborový salát
Suroviny na bramborový salát:
800 g brambor
100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 cibule
2 nakládané okurky
2 lžíce sterilovaného hrášku
3 vejce
150 g měkkého salámu (gothaj, dietní)
100 g majonézy
1 lžíce plnotučné hořčice
1 kapie
sůl
mletý pepř
Příprava bramborového salátu:
Omyté brambory ve slupce uvaříme do měkka. Brambory necháme vychladnout ,
oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu uvaříme,
nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k bramborám. Vejce uvaříme
natvrdo, oloupeme, pokrájíme na kostičky a přidáme do salátu. Oloupanou
cibuli, sterilované okurky a kapii nadrobno nakrájíme a také přidáme do
salátu. Dále ještě přidáme okapaný sterilovaný hrášek. Všechny
suroviny spolu promícháme. Nakonec přidáme majonézu, hořčici, pepř,
podle chuti osolíme a řádně promícháme. Salát uložíme do lednice a
necháme odležet. Podáváme nejčastěji se smaženým masem nebo můžeme
salát použít také na chlebíčky.
Tagy: přílohy z brambor, příkrmy